Pagina wordt geladen ...

Zonwerende folie levert extra punten op voor uw GPR Gebouw berekening

Bent u al bekend met de GPR Gebouw berekening? Zoals u wellicht al weet staat in de GPR berekening diverse onderdelen die te maken hebben met de energieprestatie, thermisch comfort en buitenzonwering.

BRS Reclame werkt al jaren met GPR Gebouw experts om door middel van glasfolie belangrijke punten voor uw GPR berekening te behalen. Laat ons met u meedenken voor een vrijblijvend advies.

Maak een vrijblijvende afspraak

 

GPR Gebouw score verhogen door glasfolie te laten aanbrengen

BRS Reclame uit Hoogeveen levert en plaatst verschillende soorten glasfolie die bijdragen aan het verhogen van de duurzaamheid van uw pand.

Door het plaatsen van bijvoorbeeld  zonwerende folie blijft het binnen koeler in de zomer.

Naast een besparing op de energiekosten, zal hiermee tevens uw GPR Gebouw kwaliteitsscore stijgen.

Dit komt doordat de algehele milieuprestatie en gebruikskwaliteit van het gebouw verbeterd worden. De toekomstwaarde zal hierdoor ook hoger uitpakken.

Tot wel 13 punten toekennen door het gebruik van zonwerende folie!

De zonwerende folie die door ons kan worden aangebracht heeft een ZTA-waarde (zon toetredingsfactor) van 18%. Wanneer deze aangebracht wordt op bijvoorbeeld HR++ glas met een ZTA-waarde van circa 0,6 zal de folie de ZTA-waarde omlaag brengen naar 0,1*. Dit zorgt ervoor dat u bij een woning 8 punten kunt toekennen, bij een kantoor 11 punten. Tevens is op deze manier elke gevel gereed voor buitenzonwering waarvoor u bij een woning nog 4 punten extra kunt toekennen. Bij een kantoor 5 punten.

* berekening: 0,18 (ZTA folie) x 0,6 (ZTA glas) = 0,108 ZTA

Wat betekent GPR Gebouw?

Bent u nog niet bekend met GPR Gebouw? GPR Gebouw meet in vijf thema’s de duurzaamheidsprestaties van uw gebouw: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Voor elk thema kan een score van 1 tot 10 worden behaald. Het resultaat (de kwaliteitsscore) wordt vervolgens vertaald naar een indeling van één tot vijf sterren. Hierbij staat het niveau Bouwbesluit gelijk aan één ster en de maximale duurzaamheidsscore aan vijf sterren.

GPR Gebouw is geschikt voor het berekenen van de milieuprestatie voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en voor het berekenen van de energieprestatienorm van het gebouw. GPR Gebouw is toepasbaar bij nieuwbouw en het groot onderhoud van bestaande woningen of woongebouwen, kantoorgebouwen en scholen. De dienst wordt breed erkend en veel gebruikt door projectontwikkelaars, architecten, gemeenten en de vastgoedsector.

Hoe wordt GPR Gebouw gebruikt?

GPR Gebouw wordt gebruikt om de duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen te bepalen en te vergelijken met een ambitieniveau. In het geval van nieuwbouw wordt gestart met het invoeren van het ontwerp van de architect. Bij nieuwbouw is door de overheid een ambitieniveau vastgesteld. Na de invoer van het ontwerp wordt gecontroleerd of voldaan wordt aan het ambitieniveau van de overheid. Mocht dit niet zo zijn, moet het ontwerp worden aangepast.

Bij de verbouw of renovatie van bestaande gebouwen is de werkwijze eigenlijk niet anders dan bij nieuwbouw. Hierbij is het uitgangspunt echter geen ambitieniveau maar het niveau van het bestaande gebouw. Door het invoeren van de huidige gebouwkenmerken en de kenmerken na verbouwing wordt de huidige duurzaamheidprestatie vergeleken met de verwachte duurzaamheidprestatie na de verbouw. Dit maakt het mogelijk om het rendement van renovatie en vervangende nieuwbouw te vergelijken.

 

Zon- en warmtewerende folie laten plaatsen voor kantoor of woning

Wij bieden verschillende soorten glasfolie die altijd aansluiten bij uw wensen en het door u beoogde doel. Zo kunt u door ons zon- en warmtewerende folie laten plaatsen. BRS Reclame Hoogeveen heeft jarenlange ervaring in het aanbrengen van verschillende soorten glasfolie bij bedrijven in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze raamfolie of maak een afspraak. Wij bespreken graag de mogelijkheden van glasfolie en duurzaamheid met u.

BRS Reclame werkt ondere andere voor:

 

 

Meer weten over zonwerende folie en de invloed op uw GPR Gebouw berekening?

BRS Reclame beschikt over alle kennis en ervaring die u nodig heeft om de juiste zonwerende folie te selecteren. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over glasfolie of maak een afspraak. Wij bespreken graag de mogelijkheden van glasfolie met u en denken graag met u mee.

Mail ons  Bel: 0528 26 93 30